Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN

CultureCIVIC Ekibi

Ayşe Erarslan, Goethe Institut Istanbul
Direktör
ayse.erarslan@goethe.de

Antropolog, sivil toplum çalışanı ve sosyal girişimci. Diyaloğu ve katılımı teşvik etmek, politika oluşturmak ve uygulamak için yerel, ulusal ve uluslararası paydaşlarla çalışıyor. Sivil toplum alanında topluluk ve insan hakları temelli kültür-sanat çalışmalarını güçlendirmek için iş birlikleri geliştiriyor ve ortak projeler yürütüyor.

Türkiye’de sivil toplum alanında katılımcı, uzman ve yönetici olarak on seneyi aşan bir deneyime sahip olan Ayşe, kültür-sanat üretiminin ve paylaşımının Türkiye’de tüm toplum nezdinde ve ona en çok ihtiyacı olanlar üzerinde iyileştirici ve dönüştürücü gücü olacağına inanıyor. Bu inançla, Goethe-Institut Istanbul’da CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’nın direktörü olarak görev yapıyor.

Nevra Arslantürk, İstanbul Kültür Sanat Vakfı
Proje Koordinatörü
nevra.arslanturk@iksv.org

Nevra, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu. Özel sektörde yönetim ve danışmanlık alanında çalışmaya başladı. 2013 yılında, toplum bilimine yönelerek Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü (TUTİ) yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tezini, kendisinin de aktivist olarak yer aldığı gıda müşterekleri alanında yazdı. Çalışması, geçtiğimiz sene yayınlanan, on bir kadın araştırmacının katkısıyla oluşan Yaşamı Örgütleyen Deneyimler kitabında yer aldı. Kitap, dayanışma ekonomileri gibi alternatif yapıları toplumsal cinsiyet perspektifinden ele alıyor. Ekoloji temelli, Hayat Müşterek İnisiyatifi’nin kurucu üyesi ve inisiyatifin sosyal girişimi, mahalleden “Topluluk Temelli Yemek Paylaşım Platformu”nun da emekçisi. Ayrıca çocuklar için felsefe, yaratıcı drama ve ekoloji alanlarında atölyeler düzenliyor. Sinema ve edebiyat tutkunu olan Nevra, pandemi günlerini kitap ve film kulüpleriyle geçiriyor. Şu anda Bookchin’le zihinsel açılımlar yaşarken; Proust’un izinden kayıp zamanı okuyor. Hesse, Le Guin ve Atwood ise her daim ışık bulduğu yazarlar.

Gizem Bayıksel, Anadolu Kültür
Proje Koordinatörü
gizembayiksel@anadolukultur.org

Gizem Bayıksel, kurulduğu günden itibaren ekibine dahil olduğu Pembe Hayat KuirFest’in 2012 - 2017 yılları arasında festival koordinatörlüğünü ve programcılığını üstlendi. Berlin Uluslararası Film Festivali (Teddy Ödülleri), Faroe Adaları Azınlık Film Festivali ve IQMF Amsterdam gibi festivallerde jüri üyeliği yapmanın yanı sıra Viyana Güzel Sanatlar Akademisi ve Etiuda & Anima ile film programları hazırladı. 2017'den Eylül 2023'e kadar Pera Müzesi'nin film ve video programları yöneticiliğini üstlendi. Son 7 yılda birçok projede yaratıcı içerik oluşturma alanında uzman ve koordinatör olarak yer aldı.

Gizem, 2010 yılından bu yana sinema sektöründe programcı, görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Tolga Güleç, Anadolu Kültür
Proje Koordinatörü
tolgagulec@anadolukultur.org

Tolga, lisans eğitimini Johnson & Wales Üniversitesi’nde tamamladı. Daha sonra içerik yönetimi ve görsel iletişim alanlarında çeşitli ajanslarda ve pozisyonlarda çalıştı. 2016 yılından itibaren iletişim çalışmalarına sivil toplum sektöründe devam etti. Fotoğraf üzerine ilk çevirmenlik deneyimini 2014 yılında Noor-Nikon İstanbul Masterclass belgesel fotoğraf atölyesinde edindi. İlerleyen yıllarda Türkiye’nin farklı bölgelerinde, Kültür için Alan ve Şehre BAK programlarının yanı sıra birçok ileri düzey fotoğraf atölyesinde kolaylaştırıcı ve çevirmen olarak görev yaptı. Çeşitli kurumlarda gençlere yönelik fotoğraf eğitimleri verdi ve fotoğraf yayınlarına katkıda bulundu. 2019 yılında Ofset Yapımevi’nde çalışmaya başlayan Tolga, bir buçuk yıl süren bu dönemde matbaacılık ve sanat kitaplarının üretimi konusunda ilk deneyimlerini edindi. On yılı aşkın bir süredir karanlık odada siyah-beyaz analog fotoğraf baskısı üzerine çalışıyor ve aynı yöntemle çalışan sanatçıların sergi üretimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Ceyda Özdemir Ertan, Goethe Institut Istanbul
Proje Koordinatörü
ceyda.ozdemir@goethe.de

Alman Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitiren Ceyda, ikisi Almanya'da olmak üzere on yıl çeşitli yöneticilik rolleriyle özel sektörde görev aldı. 2013'te, Türkiye program ofisi Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın ev sahipliğindeki Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya'nın proje koordinatörlüğünü üstlendi. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ SALTO Training and Cooperation Kurumu'nun Eğitici Eğitimi programına katılmak üzere aday gösterildi ve burada formel olmayan öğrenme tasarımı konusunda eğitim aldı. Gençlik çalışması, kapasite geliştirme ve kültür-sanat yolu ile öğrenme üzerine birçok uluslararası proje yürüttü, fonladı ve kolaylaştırıcılığını gerçekleştirdi.

Ceyda, apartheid rejiminden sonra Güney Afrika'da geliştirilen bir liderlik ve kolaylaştırıcılık metodolojisi olan Lewis Deep Democracy'nin akredite eğitmeni ve bir Gestalt koçudur. Şiddetsiz ekip iletişimi, çatışma dönüşümü, workshop tasarımı, liderler için kişisel gelişim ve karar alma süreçleri fasilitasyonu üzerine uzmanlığa sahiptir.

İkinci üniversite olarak Çocuk Gelişimi'ni bitiren Ceyda, Waldorf pedagogu olmak için eğitimine devam etmektedir.

Üstüngel İnanç, Goethe Institut Istanbul
İletişim Koordinatörü
uestungel.inanc@goethe.de

Üstüngel, İstanbul Üniversitesi’nde Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği eğitimi gördü. 1995–2010 arasında Tiyatro Festivali, İstanbul Bienali ve Medya İlişkileri departmanları başta olmak üzere İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda çalıştı. 1998 ve 1999’da Mediterranea - Seramikte Gelenek ve ÇağdaşlıkÖnermelerİskorpit gibi uluslararası sergilerde görev aldı. 2007–2009 Venedik Bienali Türkiye Pavyonu'nun koordinatörlüğünü ve aynı yıllarda İKSV'nin yurtdışı projelerinin liderliğini yaptı. 2010–2015 arasında Rampa’da basın ve halkla ilişkiler sorumlusu, 2015–2020 arasında Arter’de medya ve pazarlama koordinatörü olarak çalıştı.

Perdeci (AÇOK 1992), Benim Arkadaşım Yok (İstanbul Devlet Tiyatrosu 1992), Bahara Uyanış (Tiyatrokare 1994), Kurbağa Öyküleri (BİLSAK 1999) ve Pamuk Tarlaları (Bagaj 2001) isimli gösterilerde oyunculuk yaptı.

Üstüngel, tutkulu bir çağdaş sanat ve opera izleyicisi. Ajda isimli bir kedisi var.

Leyla Gümüş, Goethe Institut Istanbul
Finans Koordinatörü
leyla.gumus@goethe.de

Leyla, Almanya Bonn Üniversitesi’nde (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität) Asya ve Kültür Bilimleri okuduktan sonra Erasmus+ programıyla İstanbul’a gelerek İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim gördü. 2018 yılında UNESCO-UNEVOC International Centre Bonn’da stajyerlik yaparken UNEVOC TVET Öğrenme Forumu ve TVET Liderlik Programı gibi organizasyonlarda aktif rol aldı. 2018–2020 yılları arasında Almanya’nın önde gelen gönüllülük yapılanması Senior Expert Service’in (SES) Moğolistan hibe programlarında çalıştı. Eş zamanlı olarak Bonn Üniversitesi’nde Almanca öğretmenliği ve Köln Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nda proje müdürlüğü eğitimi aldı. Leyla, Beethoven’ın memleketi Bonn’da klasik müzik konserlerine katılmayı, dünya mutfaklarını keşfetmeyi ve dünyayı gezmeyi çok seviyor.

Bu sayfa 23 Haziran 2021 tarihinde yayına alındı.
Son güncelleme: 5 Ekim 2023