Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN

Atölyeler

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek programının önemli parçasını Kapasite Geliştirme Programı oluşturuyor. Program, Türkiye’nin farklı bölge ve şehirlerinde faaliyet gösteren sanatçılara, kültür sanat girişimlerine ve sivil toplum çalışmalarına ihtiyaç duydukları konularda eğitim desteği vererek kültür yönetimi ve sivil katılım konularındaki becerilerini geliştirmeyi sağlamayı ve bu aktörler arasında işbirliği ve diyalog için gerekli zemini sunmayı amaçlıyor.

Program kapsamında, kültür ve sanat alanında farklı başlıklarda 12 atölye düzenlenecek ve bu etkinlikler Türkiye’nin her bölgesinden sanatçıya, kültür üreticilerine ve bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarına açık.

Bu sayfa 23 Haziran 2021 tarihinde yayına alındı.
Son güncelleme: 27 Ağustos 2024

KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
20 – 23 EYLÜL 2024
Hafızayı Açmak:
Görüntü, Kayıt ve Arşiv

Görüntü, kayıt ve arşivin etiği ve politikası ekseninde tasarlanan bu atölye, toplumsal hafıza ve görsel sanatlar ilişkisi, eleştirel arşivcilik, arşivin yaratıcı kullanımı, sivil toplum ve sanatın kesişiminde toplumsal hafıza gibi konulara odaklanıyor.

son başvuru tarihi
5 EYLÜL 2024, 18.00
KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
24 - 30 HAZİRAN 2024
Eşikte Birlikte II: Sanatçılar, Küratörler

İkinci Eşikte Birlikte Atölyesi, CultureCIVIC, İstasyon: Nesin Köyleri Derneği ve SAHA işbirliğiyle Şirince’deki Nesin Sanat Köyü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek. Program, bir ortak üretim alanı oluşturmayı, sürdürülebilir ilişkiler için iletişim olanakları açmayı ve alandaki meseleleri beraberce tartışmayı amaçlıyor.

Başvurular sona erdi.
KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
20 - 21 Nisan 2024

Kültür-Sanat İletişiminde Metin Yazımı
Neyi, Nasıl, Kime?

Bu atölye ile katılımcıların fikirleri yazıya aktarma becerilerinin geliştirilmesi, yazıda eşitlik ve kapsayıcılık konusundaki farkındalıklarının yükselmesi, metinlere eleştirel bakış kapasitesinin artması ve kültür alanında metin yazarken farklı okuyucu kitlelerini gözetmek konusundaki yetkinliklerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Başvurular sona ermiştir
KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
2 - 3 Mart 2024
yaşanabilir dünya için
açık uçlu toplaşmalar
tiyatro ve performans çalışmaları atölyesi

İçerik tasarımı ve yürütücülüğünü Eylem Ejder’in üstlendiği, Mardin'de gerçekleşek atölye Mardin, Diyarbakır, Batman illerinden gelecek başvurulara açıktır. Açık çağrıya cevaben yapılan başvurular arasından seçilecek 18 katılımcının yol, konaklama ve yemek masrafları CultureCIVIC tarafından karşılanacaktır.

atölyeden videolar çok yakında sitemizde yerini alacak
KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
17 - 23 Temmuz 2023
Eşikte Birlikte
Sanatçılar Küratörler

CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı, sanatçılar ve küratörler için 17 - 23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Şirince’deki Nesin Sanat Köyü'nde altı gün sürecek bir atölye düzenliyor.
Tüm Türkiye'den katılımcılara açık olan atölyede sanatçı ve küratörlerin yol, konaklama ve yemek masrafları CultureCIVIC tarafından karşılanacak.

KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
Atölye #4
Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Uygulamalı Kültür Sanat Çalışmaları Atölyesi
Dr. Udo Bär
6 - 7 TEMMUZ 2023
KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
Kültür: Nasıl Çalışır? Nasıl Çalışılır? Atölyesi
19, 20, 26 Mart 2022

İçerik tasarımı akademisyen ve araştırmacı Ayça İnce ile işbirliği içinde gerçekleştirilen Kültür: Nasıl Çalışır? Nasıl Çalışılır? Atölyesi, kültürün gündelik hayatın içinde yer bulan popüler, yüksek, alt vb. anlamlarına ve disiplinler arası veya üstü incelemelere odaklandı.

sunumların kayıtları yayında
KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
İzleme ve Değerlendirme Atölyesi
5, 6 Mart 2022


Yürütücülüğünü ve içerik tasarımını Başak Tuğsavul ve Musa Çopur’un üstlendiği İzleme ve Değerlendirme Atölyesi’nde, proje izleme, gösterge belirleme, veri toplama, değerlendirme, raporlama gibi başlıklar ele alındı.


sunumların kayıtları yayında
KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI
Kültür: Kimin? Nasıl? Neyle? Atölyesi
29, 30 Ocak, 5 Şubat 2022

İçerik tasarımı akademisyen ve araştırmacı Ayça İnce ile işbirliği içinde gerçekleştirilen atölye, egemen kültür tanımları ve “kimin kültürü?” sorgulamaları arasına sıkışmış olan günümüz sosyo-kültürel alanını, bu alanın başlıca aktörleri olan kültür-sanat ve sivil toplum temsilcilerinin sahadan getirdiği deneyim ve meseleler ekseninde yeniden tartışmaya açtı.

oturumların kayıtları yayında