Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN
KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI

İzleme ve Değerlendirme Atölyesi

5, 6 Mart 2022

OTURUMLARIN KAYITLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı çerçevesinde düzenlenen ikinci atölye “İzleme ve Değerlendirme” başlığıyla 5, 6 Mart 2022 tarihlerinde saat 10.00 - 17.00 arasında çevrim içi olarak gerçekleşti.

Yürütücülüğünü ve içerik tasarımını Başak Tuğsavul ve Musa Çopur’un üstlendiği İzleme ve Değerlendirme Atölyesi’nde, proje izleme, gösterge belirleme, veri toplama, değerlendirme, raporlama gibi başlıklar ele alındı. Atölye aracılığıyla sanatçıların, kültür sanat girişimlerinin ve sivil toplum örgütlerinin izleme ve değerlendirme konusunda teknik bilgi ve becerilerinin arttırılması hedeflendi.

Atölye; izleme, değerlendirme, denetim ve raporlama tanımlarından başlayarak, iki gün boyunca spesifik olarak “gösterge belirleme” ve “veri toplama” konularına odaklandı. Öncelikle kavramların tanımlanması ve aralarındaki farkların netleştirilmesi ile başlayan çalışma, daha sonra izleme ve değerlendirme yapabilmek için, bir projenin geliştirildiği aşamada amaç, hedefler ve faaliyetlerin nasıl yazılması gerektiğine dair bilgiler ile devam etti. “Gösterge ve Veri” belirleme, toplama, analiz etme konularının da ele alındığı Atölye’de, katılımcılar küçük grup çalışmalarında kendi projeleri üzerinde uygulama yapma şansı da buldu. Katılımcılarının projelerinin hem uygulama hem de raporlama süreçlerinde başarıya ulaşmasına katkı sağlayan bu atölyede, aynı zamanda uzun vadede etki odaklı planlama yapma ve proje geliştirme alanlarında da gerekli altyapının oluşturulmasını hedeflendi.

İzleme ve Değerlendirme Atölyesi, CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’ndan Mart 2022 tarihine kadar hibe desteği almış olan projelerden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. Oturumların kayıtları, CultureCIVIC web sitesinin Öğrenme Alanı’nda kendilerini izleme ve değerlendirme konularında geliştirmek isteyenler için yayımlanacak.

CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı

 Bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’nin farklı bölge ve şehirlerinde faaliyet gösteren sanatçılara, kültür sanat girişimlerine ve sivil toplum çalışanlarına eğitim desteği sağladığı çevrim içi atölyeler düzenliyor. Farklı başlıklarda düzenlenecek 12 atölye, CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı’nın da belkemiğini oluşturuyor. 2022 ve 2023 boyunca düzenlenecek atölyeler aracılığıyla, öncelikli olarak katılımcılar arasında işbirliği ve diyalog için gerekli zeminin yaratılması amaçlanırken; aynı zamanda katılımcıların kültür yönetimi ve sivil katılım konularındaki becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütülüyor. CultureCIVIC yürütücü ortakları Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ücretsiz olarak düzenlenen atölyelere, kamu ve sivil toplum kuruluşlarında, kültür-sanat kurumlarında, üniversitelerde veya bağımsız olarak kültür-sanat temelli projeler tasarlayan ve yöneten kişiler başvurabiliyor.

 

 

Bu sayfa 3 Mart 2022 tarihinde yayına alındı.
Son güncelleme: 16 Mart 2022