Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN

İkinci Açık Çağrı için Başvurular Başladı!

2023 yılının ilk açık çağrısını Sanatsal Üretim Fonu için yapıyoruz. Görsel sanatlar alanındaki sanatçılara açık olan Sanatsal Üretim Fonu kapsamında desteklenen başvuru sahiplerine, proje fikirlerini gerçekleştirirken çalışmalarına destek olacak mentorlar eşlik edecek.  Program, Ankara, İstanbul ve İzmir'in ötesinde geniş bir coğrafyada sanatçıları odağına alıyor. Sanatsal Üretim Fonu için başvurular
1 Şubat 2023, Çarşamba günü başladı ve 15 Mart 2023, Çarşamba günü saat 18:00’de sona erecek.

Görsel sanatlar alanında çalışan 25 ile 45 yaşları arasındaki sanatçıların başvurusuna açık olan Sanatsal Üretim Fonu yararlanıcılarına,
kültür-sanat alanından veya akademik çevreden yetkin isimlerin danışmanlığında geliştirecekleri eserler için destek veriyor. Böylece, Sanatsal Üretim Fonu’yla desteklenen sanatçılara yeni eserler üretme olanağı sağlanmasıyla birlikte, deneyim paylaşımı, ağ kurma ve sanat dünyasına erişim için alan yaratılması hedefleniyor. Sanatsal Üretim Fonu, sadece Türkiye'de yerleşik sanatçıların başvurusuna uygun.
Bu açık çağrı sonucunda desteklenecek toplam 15 sanatsal üretimin 10 tanesi, İstanbul, Ankara, İzmir dışındaki diğer şehirlerden yapılan başvurular arasından seçilecek.

25 - 45 yaşları arasında olan, görsel sanatlar alanında çalışan sanatçıların ve beraber proje üretecek sanatçılardan oluşan grupların başvurularına açık olan Sanatsal Üretim Fonu, her proje için maksimum 3.000 avroya kadar destek sağlıyor. Sanatsal Üretim Fonu üç açık çağrı ile toplam 45 sanat projesini destekleyecek. Her açık çağrı döneminde Türkiye’de yerleşik 15 sanatçının ya da sanatçı grubunun projesini destekleyecek olan programa ortak başvuru yapılabiliyor. Başvuranların, görsel sanat alanında en az 2 yıllık faaliyet geçmişlerini paylaşmaları gerekiyor. Başvurular, görsel sanatlar alanı içinden resim, çizim, baskı teknikleri, heykel, seramik, fotoğraf, ses, video ve yerleştirme mecralarında bir projeyle veya bu mecralardan birkaçını içeren disiplinlerarası bir işe yönelik olarak gerçekleştirilebiliyor.

Sanatsal Üretim Fonu için başvurular 1 Şubat 2023, Çarşamba günü başladı ve 15 Mart 2023, Çarşamba günü saat 18:00’de sona erecek. Adaylar, başvurularını Goethe Enstitüsü'nün başvuru portalı üzerinden yapabilir, koşullarla ilgili detaylara Başvuru Rehberi ve Sıkça Sorulan Sorular sayfalarından ulaşabilirler.

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı

Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşen bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’de sivil toplum ve kültür-sanat alanında diyaloğun, işbirliğinin ve iletişimin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Başvuruda bulunan projeler değerlendirilirken hak temelli faaliyetleri destekleyen; farklı etnik, dinî, dilsel geçmişe sahip aktörleri bir araya getiren; cinsiyet eşitliği, LGBTİ+ hakları, sosyal uyum, insan hakları, ifade özgürlüğü ve çocuk hakları gibi konulara odaklanan faaliyetlere öncelik veriliyor.

Bu sayfa 30 Kasım -0001 tarihinde yayına alındı.
Son güncelleme: 17 Şubat 2023