Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN

Erzincan’da Çocuk Hakları ve Sanat Atölyeleri

2023
ERZİNCAN

Günbağı Köyü Derneği Binası
Erzincan mevsimlik işçilerin çadır kurduğu bölge
Pızvan Mahallesi
Çağlayan Belediyesi Toplantı Salonu

Proje kapsamında, Erzincan’ın Munzur Dağı yakası köylerinde tarım ve hayvancılıkla geçinen aileler ve mevsimlik işçi olarak Erzincan'a gelen ailelerin çocukları da dahil olmak üzere büyük şehirlerdeki fırsatlara erişemeyen dezavantajlı çocuklar için bir dizi atölyenin gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Bölgede taşımalı eğitimin yapıldığı Yalınca Köyü İlkokulu’nda civardaki 9 köyden gelen yaklaşık 200 öğrenci eğitim görmektedir. Bu atölyelere bölgede çalışan ilköğretim okulu öğretmenleri de dahil edilerek hak bilincinin kamusal alanda güvence altına alınması hedeflenmektedir.

Çocuk Hakları Atölyesi, Çocuk Güvenliği Atölyesi, Çocuklarla Ritim ile Oyun Atölyesi, Çocuklarla Fotoğraf Atölyesi, Çocuklarla Yaratıcı Sanat ve Spor Atölyesi başlıklarıyla tasarlanan bu atölyeler ile çocukların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin onlara sağladığı haklarının bilincine ermeleri ve kendilerini maruz kaldıkları hak ihlalleri ve istismara karşı savunabilmeleri amaçlanmaktadır.

Mevsimlik tarım işçilerinin çadırları

Sine Boran Art

Sine Boran 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nden mezun oldu. Sonraki yıllarda profesyonel fotoğrafçı ve grafik tasarımcı olarak çalıştı. FMV Özel Ayazağa Işık İlköğretim Okulu’nda iki yıl fotoğraf eğitmenliğini yaptıktan sonra, Plato Meslek Yüksek Okulu, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü program başkanlığını yürüttü.  Bu okulda öğretim görevlisi olarak fotoğraf dersleri verdi.

2017 yılında Çerkes Kızından Tarifler isimli yemek kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Sanat Yayınları tarafından yayımlandı. Ardından yemek ve seyahat üzerine gazete ve dergi yazıları yazdı.

2014’ten beri Sulukule Gönüllüleri Derneği'nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında çocuklarla hiyerarşinin olmadığı bir ilişki kurulmasına özen gösterdikleri fotoğraf atölyeleri gerçekleştiriyor.

İştirakçi:

Sulukule Gönüllüleri Derneği

Sulukule Gönüllüleri Derneği (SGD), çocuğun iyi olma halini gözetiyor, her çocuğun eşit ve adil bir şekilde eğitime erişmesini hedefliyor. SGD, risk altındaki-dezavantajlı çocuklarla çalışıyor. Bölgesindeki okullarda çocuklarla atölyeler yapıyor. Velilere ve öğretmenlere bu konularda eğitimler veriyor.

Bu sayfa 19 Ocak 2023 tarihinde yayına alındı.