Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN

Karşılık Beklemeden İyilik

Eylül 2023 - Nisan 2024
ADANA, HATAY, KAHRAMANMARAŞ, ADIYAMAN, ÇEVRİM İÇİ

“Karşılık Beklemeden İyilik Projesi” masal ve tiyatronun harmanlamasıyla, profesyonel tiyatro sanatçıları ve tiyatro öğrencileri iş birliğinde, ülkemizde 6 Şubat 2023'te yaşanan üzücü felaketin yaşandığı deprem bölgesinde faydalı bir birey olma, karşılık beklemeden iyilik yapma, sivil toplumun önemini; psiko-sosyal destek sağlamayı hedefliyor.

Proje, insan olmanın, haklarla yaşamanın, kaynaklara erişimin ve psikolojik anlamda güçlü olmanın zorluklarının yoğunlukla yaşandığı böyle bir dönemde, ülkemizde birey ve topluluklar olarak daha fazla sorumluluk alarak fayda yaratmanın, iyilik yapmanın, iyi ve faydalı bir birey olmanın önemini vurgulayarak sanatçılar olarak yola çıkıyor. Proje kapsamında yüz yüze olarak Adana’da ve eş zamanlı olarak çevrim içi masal tiyatrosu oyunculuk eğitimi, iyilik temalı tiyatro oyunlarının sergilenmesi ve dijital kayıt faaliyetleri yürütülecek. Eğitimlere deprem bölgesindeki tüm şehirlerde yaşayan tiyatro öğrencileri ve profesyonel tiyatrocular dahil olmak üzere; Adana Devlet Konservatuarı öğrencileri, şehir tiyatroları ve özel tiyatrolardaki profesyonel tiyatro sanatçıları ve özel tiyatrolarda yer alan alan öğrenciler dahil olacaklar. 1 gün, 8 saatlik “Masal Tiyatrosu Eğitimi” alacak katılımcılar; Çetin Azer Aras koordinatörlüğünde, eğitim sonrası Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da iyilik temalı “Masalcı Değer Dede” adlı katılımcı tiyatro oyununu deprem bölgesinde yaşayan çocuklara, ailelere, eğitimcilere, bölgede yer alan gönüllülere psiko-sosyal destek yöntemi olarak tiyatro sanatı aracılığıyla sergileyecekler. Ortalama 1,5 saatlik, mobil, herhangi bir alanın sahne olarak kullanabileceği bu oyunların kaydı alınıp dijital kanallarda da, İngilizce alt yazı seçeneğiyle herkese sunulacak. 

Çetin Azer Aras

Ankara Devlet Tiyatrosu'nda kadrolu tiyatro sanatçısıdır. Tiyatro sanatını ilgilendiren her alanda oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak görev almaktadır. Çeşitli kurumlarda meslek odalarında, kamu, özel sektörlerle iş birliğinde oyuncular yetiştirdi ve oyunlar yönetti. Özel tiyatrolarda ve Yaşam Sanat Merkezi Tiyatrosu’nu kurarak oyunlar sahneye koyup oynadı.

Meryem Özkan

Çetin Azer Aras ortaklığında Proje Danışmanı olarak çalışmaktadır. Kaynak geliştirme, finansmana erişim alanlarında uzmandır. Ulusal, uluslararası kuruluşlar destekli gençlik, girişimcilik, kültür-sanat alanlarında proje yazma ve yürütmede deneyimlidir. Halen Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi alanında yüksek lisans yapmaktadır.

Ankara Akademi Sanat Dans ve Müzik Gençlik Kulübü Derneği

Ankara Akademi Sanat; ulusal ve uluslararası her türlü kaynağı etkili ve verimli şekilde kullanarak; tiyatro, müzik, dans, resim, kişisel gelişim gibi ana dallarda fikri ve vicdanı hür nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve günümüz şehir insanının giderek artan stresli yaşamından sıyrılıp sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayarak hizmet vermeyi görev edinmektedir.

Bu sayfa 7 Aralık 2023 tarihinde yayına alındı.
Son güncelleme: 14 Aralık 2023